Jag är en mångsidig konstnär och illustratör som behärskar olika stilar och roas av att använda mig av olika tekniker och material - gärna i kombination. Jag arbetar även med enklare grafisk form.
Ni hittar mig också på Illustratörcentrum: https://www.illustratorcentrum.se/portfolio/stina-nord/
Utbildningsmässigt har jag i grunden en BA hons (first class) i Fine Art (contemporary) sedan studier i England som var en multidisciplinär samtida konstutbildning. Jag har även studerat kommunikation på masternivå. 
När det gäller bildkonst så tycker om att arbeta på papper och duk såväl som digitalt. Bland mina stilar finner ni bland annat; line art, kollage-konst, blandteknik på papper och digitalt, akrylmåleri på canvas, bläckteckning, akvarell. När jag arbetar digitalt föredrar jag att använda mig av Proceate och Adobe Fresco på iPad Pro med Apple Pencil.
Jag har ställt ut min konst i ett flertal städer i både Sverige och England. Bland mina illustrationsuppdrag har jag främst gjort bok-illustrationer för förlag samt illustrationer för magasin och posters åt företag. Jag tar emot beställningar från företag och privatpersoner. Som kreatör är det viktigt för mig att vara öppen för olika typer av uppdrag och att ständigt låta mig utmanas för att utvecklas som konstnär och illustratör.
Jag är även kaffesnobb, mamma, fru och musikutövare (drömmer om att lära mig att spela kontrabas) och inspireras av koreografer inom samtida dans. ​​​​​​​
Let's connect!
Jag
Jag
I Studion
I Studion
Back to Top